Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp van de Letselschade Raad bevat regels voor het afhandelen van de kosten van huishoudelijke hulp bij letselschade. De Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp biedt een regeling voor ondersteuning bij diverse activiteiten in huis. Onder deze werkzaamheden vallen onder andere schoonmaakwerkzaamheden, koken, de boodschappen en de verzorging van kinderen.

Huishoudelijke hulp in de Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp is de ondersteuning door derden bij werkzaamheden in huis. Onder huishoudelijke hulp vallen geen klussen in en om het huis en tuinwerkzaamheden. Voor klussen in en om het huis en tuinonderhoud is de Letselschade Richtlijn Zelfwerkzaamheid opgesteld.

Ook persoonlijke verzorging en algemene dagelijkse verrichtingen, ook wel zelfredzaamheid genoemd, vallen niet onder de Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp.

Toepassing Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp

De richtlijn ziet op taken in de huishouding die voor het ongeval door het slachtoffer werden uitgevoerd. Alleen als het letselschade slachtoffer betrokken was bij de huishouding voor het ongeval kan de richtlijn worden toegepast.

Aan de hand van de ernst van het letsel en de gezinssamenstelling (situatie van het slachtoffer) kan een standaardvergoeding voor huishoudelijke hulp worden bepaald aan de hand van de richtlijn.

Voor zover huishoudelijke werkzaamheden voor een ongeval ook werden uitbesteed, bestaat er geen recht op een vergoeding voor betaalde huishoudelijke hulp.

De richtlijn ziet ook op de vergoeding van mantelzorg na een ongeval. De richtlijn geeft dus recht op een vergoeding voor huishoudelijk hulp door familie, vrienden of kennissen.

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp ziet niet op de kosten van professionele kinderopvang.

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp ziet niet op verzorging of verpleging van een letselschadeslachtoffer.

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp geldt voor een periode tot 6 maanden na het ongeval. Althans de richtlijn biedt een standaard vergoeding voor een periode tot 6 maanden na het ongeval. Voor huishoudelijk hulp na deze periode betaalt de verzekeraar een redelijke vergoeding. Voor het vaststellen van een ‘redelijke’ vergoeding kan eventueel aansluiting worden gezocht bij de bedragen uit de richtlijn.

Huishoudelijke hulp en zelfredzaamheid

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp ziet niet op zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid ziet op de persoonlijke verzorging en algemene dagelijkse levensverrichtingen van een persoon. Voor hulp bij taken als wassen/douchen en aankleden bevat de Richtlijn Huishoudelijke Hulp geen regeling. Verzorgende en verplegende taken zijn uitgesloten van de richtlijn.

Advies bij letselschade

Benieuwd hoe onze letselschade advocaten u bij kunnen staan? Voordat wij adviseren en begeleiden beginnen we natuurlijk bij een kennismaking. Wij spreken graag met u af om te weten te komen waar u mee te maken heeft. Bespreek uw letsel door te bellen naar 0800 44 55 000, een e-mail te sturen naar info@letselschadespecialist.nl of gebruik het onderstaande contactformulier.

Relevante informatie

Smartengeld | Whiplash letsel | Letselschadevergoeding

Contact

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    Oscar Hijink
    Mark Visser
    Marit Herngreen
    Eelco Driessen
    Ela Timmermans
    Rianne Bockhoven

    Als u door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval letsel heeft opgelopen kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding.

    Hoeveel claimen?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
    Doe de letselschade test nu!Letselschade test?