U krijgt een schadevergoeding voor knieletsel als u door een ander knieletsel oploopt. Schakel kosteloos een letselschade jurist in om uw letselschade door knieletsel te laten afhandelen.
Letsel aan de knieschijf, kruisband, meniscus en ander knieletsel is pijnlijk en beperkend. De beperkingen veroorzaken schade. Als het mogelijk is een ander aansprakelijk te stellen, krijgt u een schadevergoeding voor letselschade door knieletsel.
Voorbeelden van knieletsel zijn:
- uitgerekte knieband;
- gescheurde knieband;
- gebroken knieschijf;
- gescheurde meniscus;
- zwellingen aan de knie;
- ontstoken kniegewricht;
- versleten kniegewricht;
- gescheurd knie-kraakbeen.
Aansprakelijkheid knieletsel
Voor het recht op een schadevergoeding is belangrijk hoe de verwondingen aan de knie ontstonden. Bij een verkeersongeluk kijken we naar de verkeersregels. Bij knieletsel door een arbeidsongeval betaalt de werkgever in de meeste gevallen de schade. Het is in ieder geval belangrijk dat u uw letsel en schade goed vastlegt. Bezoek altijd een huisarts of andere dokter. Hiermee legt u belangrijk bewijs vast. Verzamel ook zo veel mogelijk bewijs over de wijze waarop een ongeval plaatsvond.
Sport en spelsituaties
Ook tijdens het sporten ontstaat regelmatig knieletsel. Er bestaat recht op een schadevergoeding voor letsel opgelopen tijdens het sporten als de tegenstander onrechtmatig handelde. Bij sport en spel is een gedraging onrechtmatig als de gedraging de regels en de normale risico’s van het spel te buiten gaat. De normale risico’s van deel nemen aan een sport of spel zijn echter hoog. De voetballer die zijn kniebanden scheurt door een overtreding van een tegenstander krijgt dus slechts in uitzonderlijke gevallen een schadevergoeding. Bij knieletsel door natrappen handelt de tegenstander onrechtmatig. Bij een iets te laat ingezette sliding handelt de tegenstander niet onrechtmatig.
Slijtage door knieletsel
Letsel aan knieën, schouders, heupen en andere gewrichten zorgt soms voor toegenomen slijtage. Deze slijtage kan op een later moment tot klachten leiden. Bij het afhandelen van letselschade is het verstandig om rekening te houden met de mogelijkheid van toenemende klachten en schade.
Schadevergoeding knieletsel
De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten die ontstaan door het letsel aan de knie. Denk bijvoorbeeld aan gemist inkomen, medische kosten, kosten voor hulpmiddelen, hulp in de huishouding, reis- en parkeerkosten en alle mogelijke andere kosten en schade.
Daarnaast krijgt u bij letselschade smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van plezier in het leven. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel, de beperkingen en de invloed van het letsel op het dagelijks leven.
Bespreek uw schade
Onze specialisten nemen uw schadeclaim uit handen. Wij regelen uw schade van A tot Z. In de meeste gevallen is dit geheel kosteloos. Bespreek uw mogelijkheden. Bel naar 0800 – 44 55 000. Stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.