Soorten letsel letselschade

Hoofdletsel

Als u hoofdletsel oploopt door iemand anders heeft u meestal recht op een schadevergoeding.

Letselschade door hoofdletsel ontstaat vaak bij verkeersongevallen en arbeidsongevallen. Als u gewond raakt aan uw hoofd bij een ongeval schakelt u bovendien kosteloos een letselschade advocaat of jurist in om uw schade voor u af te handelen.

Wat is hoofdletsel?

Ons hoofd bevat belangrijke organen en zintuigen zoals onze hersenen, oren, ogen, mond en neus. Hoofdletsel is daarom vaak ernstig letsel.

Hoofdletsel is bovendien bijna altijd zichtbaar letsel. Een scheefstaande neus, littekens van brandwonden in het gezicht of missende tanden leiden tot negatieve gevoelens. Bijvoorbeeld onzekerheid of het gevoel nagekeken te worden. Van alle hoofdletsels heeft hersenletsel de grootste invloed op ons dagelijks leven.

Een ander woord voor schedel is cranium. Letsel binnen de schedel noemen we daarom ook wel intracraniaal letsel.

Soorten hoofdletsel

Bij hoofdletsel kunt u denken aan:

  • Hersenletsel bijvoorbeeld een hersenschudding (commotio cerbri) of hersenkneuzing (contusio cerbri);
  • Niet aangeboren hersenletsel NAH (we onderscheiden NAH in traumatisch en niet-traumatisch hersenletsel);
  • Letsel aan het gebit/de tanden;
  • Oogletsel;
  • Aangezichtsletsel;
  • Cognitieve schade (schade aan ons denkvermogen);
  • Cosmetische schade (ontsierend letsel aan het hoofd of in het gezicht).

Schadevergoeding hoofdletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade, kosten en gemiste inkomsten. Het is belangrijk dat u uw schade en letsel vastlegt. Hiermee voorkomt u dat u Bekijk onze letselschade tips om uw kans op een rechtvaardige schadevergoeding te vergroten.

Bij hoofdletsel heeft u ook recht op smartengeld. Letsel veroorzaakt pijn, leed en een afname van levensvreugde. Smartengeld compenseert deze schade. Voor de hoogte van het smartengeld is onder andere de ernst van het letsel van belang. Hoe groter de gevolgen van het letsel zijn voor het sociale en profesio0nele leven hoe hoger het smartengeld.

Hulp bij uw schadeclaim

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als de claims een goede kans hebben. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800 – 44 55 000. Stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    Oscar Hijink
    Mark Visser
    Marit Herngreen
    Eelco Driessen
    Ela Timmermans
    Rianne Bockhoven

    Als u door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval letsel heeft opgelopen kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding.

    Hoeveel claimen?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief