Wat te doen bij whiplash

Wat te doen bij whiplash letsel? In Nederland lopen jaarlijks 30 tot 50 duizend mensen een whiplash op. In ongeveer 25.000 gevallen is de oorzaak een aanrijding.

Whiplash letsel wordt veroorzaakt door een slinger beweging (zweepslag) van het hoofd. Het slachtoffer ondervindt beperkingen en leidt schade door het letsel. Een veel gestelde vraag is dan ook: Wat te doen bij whiplash letsel? Om die vraag te beantwoorden gaan we hieronder in op de medische en financiële aspecten van whiplash letsel.

Wat te doen bij whiplash: whiplash herkennen

Whiplash letsel is medisch niet objectiveerbaar. Dit betekent dat het letsel niet kan worden vastgelegd op een scan, foto of door een ander medisch onderzoek. De diagnose wordt door een dokter gesteld aan de hand van de (gezondheids)klachten en de aard van het ongeluk.

Bij whiplash hebben slachtoffers last van een pijnlijke (en stijve) nek. Veel voorkomende klachten zijn daarnaast:

  • Hoofdpijn;
  • Lage rugpijn;
  • Uitstralende pijn;
  • Vermoeidheid;
  • Concentratieproblemen;
  • Duizeligheid;
  • Gevoeligheid voor licht.
Wat te doen bij whiplash

Wat te doen bij whiplash: bezoek een dokter

Bezoek direct na een aanrijding altijd een arts. Hiermee legt u belangrijk bewijs vast. Uit het verslag van het doktersbezoek blijkt namelijk dat u letsel opliep en welk letsel u opliep. Ook als u direct na het ongeluk geen klachten heeft, is het belangrijk een dokter te bezoeken.

Daarnaast is een bezoek aan een dokter natuurlijk belangrijk om de juiste behandeling te krijgen voor uw whiplash klachten.

Wat te doen bij whiplash: behandeling

Het belangrijkste om te doen na een whiplash is het advies volgen van een deskundige. Volledige rust, het dragen van een nekkraag en het gebruik van pijnstillers wordt tegenwoordig afgeraden bij whiplash klachten. Aangepaste werkzaamheden, rust, oefeningen, fysiotherapie en ergotherapie kunnen allemaal bijdragen aan het herstel. Maar het is belangrijk om de vraag ‘wat te doen bij een whiplash’ te laten beantwoorden door een deskundige. Zo weet u zeker dat u de juiste stappen zet.

Wat te doen bij whiplash: schadevergoeding

U krijgt een letselschadevergoeding voor whiplash letsel als een ander aansprakelijk is voor het ongeval waarbij u whiplash letsel opliep. De letselschadevergoeding bestaat uit alle geleden schade, gemaakte kosten en uit smartengeld (smartengeld bij whiplash). Met betrekking tot de schade, is de vraag ‘wat te doen bij whiplash’ simpel te beantwoorden: Stel de veroorzaker aansprakelijk. Hiervoor is het wel belangrijk dat u de aansprakelijkheid kunt bewijzen. Zorg daarom dat u na een ongeluk nbewijs vast legt, zodat u een schadevergoeding krijgt.

Wat te doen bij whiplash: letselschade advocaat

Als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letsel dan heeft u recht op een schadevergoeding. U schakelt meestal gratis een letselschade advocaat in om uw schade namens u te verhalen. Door uw letselschade te laten claimen, krijgt u de rust en tijd die nodig is voor u herstel. Het bespreken van het ongeval dat u is overkomen, geeft u direct inzicht in uw mogelijkheden. Een eerste gesprek is altijd kosteloos.

Bespreek uw whiplash letsel

Het bespreken van uw schadevergoeding met een specialist geeft u direct duidelijkheid. Onze hulp bij letselschade is bovendien meestal gratis. Neem contact op. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in voor een terugbelverzoek.

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Uw e-mailadres

    Als u door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval letsel heeft opgelopen kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding.

    Hoeveel claimen?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief